Personal site - Глава трета: Участа на Драенор
  Вторник, 12.11.2018, 2:00 PM


Главна страница
Регистрация
Влез
Добре дошли в Wow-bg Здравейте Guest | RSS  
Меню:

Въпрос
Кое предпочитате
Общо отговори на: 1401

Кил`джейдан и Мрачният Пакт


По времето на раждането на Медив в Азерот, Кил`джейдан Измамникът, бил обзет от тежки размисли в Извратения Ад. Хитрият демонлорд, по заповед на своя господар Саргерас, обмислял втората инвазия на Изгарящия Легион над Азерот. Този път, той нямало да позволи никакви грешки. Кил`джейдан решил, че се нуждаят от нова сила, която ще отслаби защитата на Азерот, преди Легиона да стъпи там. Ако смъртните раси, като нощните елфи и драконите, били принудени да се съобразяват с друга заплаха, те щели да бъдат твърде слаби, за да се опълчат срещу истинската инвазия на Легиона.

Точно по това време, Кил`джейдан открил зеления свят на Драенор, летящ мирно във Великия Мрак. Дом на кланово общество от шаманистични орки и мирни дренай, това било идилично място. Благородните оркски кланове живеели в откритите прерии и ловували за спорт, докато любознателните дренай, построили груби градове по високите върхове и скали. Кил`джейдан знаел, че жителите на Драенор имали голям потенциал да служат на Изгарящия Легион, ако бъдат правилно култивирани.

От двете раси, Кил`джейдан видял, че войнствените орки били по-податливи на покварата на Легиона. Той омаял старейшината на оркските шамани, Нер`Зул, почти по същия начин, по който Саргерас подчинил Кралица Ажара, през миналите векове. Използвайки хитрия шаман, като свой проводник, демонът разпръснал желание за битка и жестокост, сред оркските кланове. Не след дълго, спиритуалистичната раса била трансформирана в кръвожадни хора. Тогава Кил`джейдан накарал Нер`зул и неговите хора да направят последната стъпка: да се отдадат изцяло на убиване и война. Въпреки това старият шаман усещайки, че неговите хора ще бъдат поробени вечно в омраза, успял някакси да устои на командите на демона.

Вбесен от отказа на Нер`зул, Кил`джейдан потърсил друг орк, който да доведе народа си в ръцете на Легиона. Остроумният демонлорд най-накрая открил желания наследник, когото търсил - амбициозния чирак на Нер`зул, Гул`дан. Кил`джейдан му дал нечувана мощ, в замяна на неговото послушание. Младият орк станал ненаситен ученик на демоническа магия и станал най-могъщия вълшебник в историята. Той учил другите млади орки на древното изкуство и се старал, да заличи шаманистическите традиции на народа. Гул`дан показал нов вид магия на неговите събратя, нова ужасна сила, която била пропита със смърт.

Кил`джейдан, търсейки начин да затегне захвата си над орките, помогнал на Гул`дан да основе Мрачния Съвет - тайна секта, която манипулирала клановете и разпространявала магията на вещерите из цял Драенор. Все повече и повече орки започвали да усвояват новата магия, с което нежните полета и потоци на Драенор започнали да потъмняват и повяхват. След време огромните прерии на орките, които те наричали свой дом, бавно избледнели, оставяйки единствено червена безплодна почва. Демоничните сили, бавно убивали света.

 

Надигането на Ордата


Орките станали все по-агресивни, под тайния контрол на Гул`дан и Мрачния Съвет. Те построили огромни арени, където орките показвали своите бойни умения в дуели на живот и смърт. По време на този период, няколко вожда на кланове, се надигнали срещу растящата поквареност на расата им. Един от тези водачи, Дуротан от клана Фростулф предупредил, че орките се погубват в омраза и гняв. Но неговите думи не били чути, тъй като по-силни вождове, като Гром Хелскрийм от клана Уорсонг, излезли напред, за да оглавят новата ера на военното дело и господство.

Кил`джейдан знаел, че орките били почти готови, но се нуждаел от сигурност, че те са напълно лоялни. Тайно, той накарал Мрачния Съвет да призове Манорот Унищожителя, живото олицетворение на унищожението и яростта. Гул`дан събрал вождовете на клановете и ги убедил, че ако пият от бушуващата кръв на Манорот, щели да станат напълно неуязвими. Водени от Гром Хелскрийм, всички освен Дуротан пили и така предопределили съдбата си, да станат роби на Изгарящия Легион. Подсилени от гнева на Манорот, вождовете неразумно разширили това покорство, върху своите неподозиращи събратя.

Погълнати от проклятието на жаждата за кръв, орките търсели начин да излеят своя гняв върху всеки, който им се изпречи на пътя. Усещайки, че орките са вече готови, Гул`дан обединил клановете в една непобедима Орда. Въпреки това, знаейки, че различните вождове, като Хелскрийм и Оргрим Дуумхамър, ще се опитат да получат пълна власт, Гул`дан сложил за водач на цялата орда, една марионетка. Блекхенд Унищожителят, един много покварен и злобен орк-уорлорд, бил избран за марионетка. Под командването му, Ордата се отправила да се изпробва срещу простите дренай.

След няколко месеца битки, Ордата унищожила почти всички дренай на Драенор. Само една разпръсната шепа оцелели, успяли да избегнат гнева на орките. Опиянен от победата, Гул`дан се наслаждавал на пълната мощ на Ордата. Въпреки това той знаел, че без врагове с които да се борят, Ордата ще се самоунищожи в битки помежду си, стремейки се към величествени кланета.

Кил`джейдан знаел, че Ордата най-накрая била готова. Те се превърнали в най-великото оръжие на Изгарящия Легион. Хитрият демон, споделил своето знание с чакащия си господар и Саргерас се съгласил, че времето за отмъщение най-накрая е дошло.

Влез

Календар
«  Декември 2018  »
НедПонВтоСряЧетПетСъб
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Търси

Приятели на сайта
# .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове

Статистика

Всички онлайн : 1
Гости : 1
Потребители : 0

Copyright MyCorp © 2018